24.

När jag var hemma i skogen i Gävle, så fick jag chansen att se hur det nära det stora trädet var att skada vårat hus. Det var storm för någon vecka sedan och i denna storm blev detta ett av resultaten. För något år sedan var det ett annat träd som föll, då bara en stor tjock gren och den missade även den huset. En annan sommar var det några andra träd.



När jag och far inspekterade trädet lite närmare, så såg vi det här. Säven eller hur det stavas hade skapat vita löddriga bitar på trädet. Ser inte speciellt fräscht ut enligt mig, men intressant.




23.

Jag cyklade ner till stan för att gå runt på biblioteket en liten stund och känna på böcker. Det var alltför länge sedan jag gick runt bland böcker för att få läsa något annat än studentlitteratur. Skönlitteratur är det bästa som finns, vilken sort av skönlitteratur det spelar ingen roll, bara det är böcker som luktar gott. De böcker jag hade tänkt lånat fanns inte där, men hittade några andra. Men det här biblioteket var jättelitet enligt mig och de hade kunnat få in en hel del mer böcker i hyllorna och även fler hyllor. Örebros stadsbibliotek är alltså inte min favorit.

När jag flyttar in i ett hus ska jag ha ett eget bibliotek, ett sånt som Odjuret har i Skönheten och Odjuret.

Jag smet även in på JC och köpte lite örhängen som ni ser här över.







22.

Jag har varit ner på stan nyligen och ordnat ett nytt pass. Jag har ett pass, men det räcker tyvärr inte för hela vistelsen i USA och det måste hålla sex månader efter att man har kommit hem också. Sedan var jag och tog kort för visumet. Nu väntar jag bara på att få hem alla papper för att kunna beställa tid hos Amerikanska Ambassaden i Stockholm.

21.

När man finner en bild hos någon annan, på en annan hemsida, i en annans video; på sig själv.
Bör man då känna sig smickrad eller arg?

Jag vet att det är lätt att ta bilder från andra. Jag vet även om de upphovsrättslagar som finns, vilket även gör att det bara gäller fotografier som har en orginalitet Det står dock inte vart gränsen går för att bilden ska skyddas av upphovsrättslagen. Däremot uppskattar jag inte att hitta bilder tagna av mig eller på mig själv på olika ställen Det kan vara smickrande en stund, men sedan tar irritationen över.

Helt enkelt ta inte foton från mig utan tillstånd.

20. - Herr Ågren

 



Herr Ågren

Det knackar på min dörr till lägenheten och utanför står Herr Ågren, jag vill inte öppna dörren men jag vet att jag kommer att göra det till slut när han har stått där tillräckligt länge. Jag vet att jag inte kan stoppa honom, det är ju han som bestämmer. Han är kungen, presidenten, herren, och jag, jag är en simpel bonde, en slav, en lort.
Jag gillar inte Herr Ågren, han bestämmer för mycket, han styr och ställer och vinner alltid i våra slagsmål. Han tar på mig, kladdar, rör mig och vill komma in. Han våldför sig på mig, smeker mig med sina hatiska ord. Han doftar svett och instängdhet.
Herr Ågrens största nöje är att förstöra, han älskar att skrika alla hemska ord som någonsin har diktats. Jag undrar varför Herr Ågren blev som han blev, varför han älskar att förstöra mig, varför han river mig så hårt att jag får djupa ärr. Jag undrar varför han inte är med sin Fru. Fru Ågren. Är det hon som var hos min vän, som har skadat min vän så djupt att hon inte längre orkar öppna ögonen? Tar de aldrig semester?
Även om jag låser dörren med flera lås kommer Herr Ågren in, han kan knepen.

 


19.

Antagningsbesked och bokat flyg den 19:e juli till Los Angeles.

18.

 

 

Idag har jag fått värpa ägg. Påskharen hade inte tid, så jag fick göra det istället. Har även sänsongservat Brumma. Ja jag är 21 och kör fortfarande EU-mopped, min Brumma är så underbar att jag inte skulle kunna sluta.

 

Ska även fira mor och far idag, pappa fyllde för två veckor sedan och mamma fyller idag så dagarna är ihopslagna och påsken föll in mitt i det här.


17.

Härliga dag, klockan är bara tio och jag har redan hunnit skriva en tenta, städat, packat resväskan, gått en promenad, pratat med mamma och pappa några gånger i telefonen, bestämt vad jag ska ge mamma i födelsedagspresent, betalat räkningar och köpt färdkost.
Jag älskar dagar där saker och ting ska göras.
Nu ska jag ta en lätt lunch och stänga av datorn och stänga väskan och ta mig till tåget, men även hämta post hos min förra husbonde.
I love this day. 5 timmars resa väntas och lite mat för att sedan ta en till buss för att umgås med mina söta vänner i Gävlestad. Och idag får jag hålla i antagningsbeskedet.
Pure happyness

16.

Längtar till imorgon, inte för tentan även om det ska bli skönt att få se hur den ser ut. En omtenta är inte hela världen, för den här gången har jag inte pluggat lika hårt som förr. Men direkt efter tentan tar jag tåget mot Gävle. Härliga tider!

Precis beställt biljetten så snart kommer den in i mobilen, ja sådär.

Mor och far ska firas, men även påsken. Ska fira att jag blev antagen och att mamma fått arbete i Norge. Ska bli en helg utan plugg med bara en massa firanden. Längtar något, inte ens en usel tenta tar bort mitt glada humör.

 


15. - Lycka

När lyckan blir så stor att det inte går att fokusera på tentaplugget. Anledningen till denna lycka är att jag fick antagningsbeskedet från Santa Barbara City College hem till mina föräldrar idag. Moder ringde mig direkt när den kom till hennes hand och självklart får hon öppna den och där står det något i stil med Grattis, vi vill meddela att du har kommit in på Associate Major Degree for Graphic Design and Photography. Jag kan inte säga exakt vad som står eftersom jag inte har antagningsbeskedet. Men på torsdag får jag hålla i det och skrika ja lite till.

Kan ni förstå hur lycklig jag är nu?

Det som ska göras är att se om jag kan ta en intensivkurs för körkortet som jag är så seg med. Men det som är inför USA-flytten är, vaccinationer, visum, boende, pengar, få in pengar till flygresan och packa. Kanske borde sälja lite saker som jag inte kommer ha användning för eller kan ta med.

Jag får se när jag ser beskedet på riktigt så ska jag göra allt så fort som möjligt och jag är så lycklig. Det här är min dröm och den går i uppfyllelse!


14. - Ett tunt lövtäcke

Från skrivarlinjen i Fårösund på Gotland förra året.

 

Ett tunt lövtäcke

 

Hon dansar i vinden, med löven som letar sig lätt ned mot marken. Hon försöker fånga dem, ta hand om dem och laga dem med silvertejp, sätta fast dem återigen på träden. Hon har inte förstått hur andra bara kan säga ”det kommer nya till våren”, när de inte är precis samma. För tänk om trädet slutar föda, tänk om löven slutar komma och tänk om de aldrig mer syns en blomma.
Vinden blåser, smeker hennes tunna hud, lyfter hennes vita klänning från benen. Hon snurrar och ler och tänker att det är Moder Jord som gör henne hel, som tackar henne för att hon är den som plockar upp alla löv. Kanske skulle Moder Jord vilja ha löven som ett täcke, när vintern kommer. Fast då är det ju ändå snön som är det mjuka duntäcket och löven skulle då bara bli det skrynkliga lakanet och marken skulle bli själva madrassen.
Hon bygger en stor fyrkant med löven och kryper in under dem och ler åt att hon nu har gjort gräset till lakanet och löven som ett tunt täcke. Fast hon kan inte släppa den bitande tystnaden från fåglarna, antingen är det tyst, helt tyst förutom vinden, eller så hör hon hur de sjunger i kör, när de flyger söderut.
Snöflingorna liknar löven, faller sakta mot marken och bildar ett täcke, fast flingorna glittrar och krasar inte sönder. Hon kan bygga snögrottor, gubbar med morötter som näsor, hon kan göra snöänglar och känna hur snön smälter mot kroppen. Hon vill inte att vintern ska komma, hon vill inte behöva ta in snön och lägga den i sängen för att på något vis hämta hem våren lite tidigare.
Kanske är det våren som hon älskar mest när man ser hur blommorna sakta gror upp mot himlen, snön som gör små vattenpölar, där barn kan hoppa med sina gummistövlar. Då hon plockar en blomma för första gången på året och ger den till nästa person hon möter. De långa promenaderna som leder till ån och fisken som nu tittar över ytan. Att hon kan ligga i gräset igen, bland vitsipporna och tänka.
Solen tittar, ler med sitt vackra ansikte, eller det glödande klotet i skyn. Sommaren, kanske är det då hon trivs bäst, då inga plikter skall göras, inga måste, inga tider. Då havet har hunnit blivit varm av solen, då sanden silas mellan tårna, då tiden bara kan gå. De sista sommardagarna då hon ligger på marken och blickar upp mot den blå himlen och lyssnar till fåglarnas sista sommartoner.

 

 

Mina tre texter, den texten här är alltså en utav dem.


13.

Du heter? Sara och två mellannamn

Smeknamn? Sixten, SilverSixten, SuperSötaSilverSixten, SuperSnällaSilverSara, Saris. Kärt barn har många namn som jag redan nämnt.

Låt som när du är ledsen sörjer till? Sörjer till, är jag ledsen lyssnar jag hellre till låtar som gör en glad. Men jag hänvisar till musiklista del 1 och del 2.

Beroende av? Tudde, Getrud och Majvor

Vad tror folk om dig? Ja det undrar jag med faktiskt, förhoppningsvis bra saker. Vad tror ni om mig?

Vad får du oftast komplimanger för? Mina ben, min pedanthet (fast mest negativt ibland) och skrivkunskaper.

Hur imponerar man på dig? Var snäll, trevlig och charmig. Men om vi pratar imponera som att göra saker då imponerar man nog lättast genom artighet. Kan inte komma på något speciellt.

Brukar du skratta för dig själv? Jag är expert på att skratta för mig själv, gärna elaka skratt. Ibland kan jag sitta ensam på min kammare och öva upp snälla, söta och elaka skratt. Ett skratt förlänger livet sägs det.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? ”Vad söt du är. Do it do it!”

Var bor du? Örebro

Trivs du där? Ärligt talat nej, eller jag trivs riktigt bra i korridoren och med det snyggaste rummet på området. Men jag trivs inte i staden och inte med studierna. Jag vill tillbaka till Gävle, eller helst som sagt till USA.

Hur svarar du i mobilen? Sara?

Vem ringde du senast? Mamma eller Pappa.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen? Vi pratade om att en Greklandresa, men dem tycker inte jag ska åka för att jag behöver nog allt jag kan få ihop till USA.

Antal timmar sömn inatt? 3.

Sov du ensam? Japp.

Brukar du komma i tid? En kvart innan brukar jag komma, i alla fall om jag får bestämma. Annars får man stressa så mycket.

Hur känner du dig nu? Glad men mindre pepp på tentaplugget, men längtar tills tentan är över, för då åker jag till Gävle.

Vanligaste färg på dina kläder? Svart. Men annars vitt eller rosa, men även blått och silver.

Vad tycker du om fötter? Jag avskyr fötter.

Vad saknar du? En katt och mina vänner och min familj.

Hade du en bra kväll igår? Ganska så, pluggade till nio-tio och la mig i sängen och kollade på film medan man hörde folk i korridoren som skrek, skrattade, spelade fotboll och dracks sig mer än salongsberusade. En lugn och skön kväll, önskar dock att jag hade fått mer plugg gjort.

Favoritdryck på morgonen? Laktosfri mjölk alla gånger.

När brukar du oftast gå och lägga dig? Elva brukar jag krypa ner i sängen, eller ibland vid åtta. Men sova vet jag inte.

Är du blyg? Jag är blyg mot nya människor.

Sysslar du med någon idrott? Inte längre, jag har däremot dansat många år. Men även sysslat med andra sporter även om det bara varade något år. Sporter som pingis, fotboll och jujusti.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Jag vet inte riktigt, kan hända för många, det här kan man inte svara helt på förrän man upplevt det.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag? Vore jag kille för en dag skulle jag testa att gå ut och vara grymt artig mot folk.

Är du nöjd med ditt liv? Ärligt talat inte helt, men jag är grymt nöjd för mina planer. Jag kan inte vara nöjd när jag inte uppskattar det jag håller på med eller att jag inte trivs med studierna. Det är viktigt så jag är inte nöjd. Däremot är jag nöjd med de riktiga vännerna jag har och det står upp mycket. Men jag kommer bli nöjd. Är man inte nöjd får man göra något åt saken och det håller jag på med, väntar bara på svaret.

Är du bortskämd? Jag är grymt bortskämd faktiskt, även om min lillasyster är mer bortskämd så är jag bortskämd. Eftersom jag vet om det så ser jag inte det som ett problem, däremot nu när jag har flyttat hemifrån och får ta lån så betalar jag allt själv och sådant, men fortfarande så får jag mycket hjälp som att låna tvn och att de kommer hit och hjälper mig flytta och sådant. Visst det där låter som vanliga saker, så just nu kan jag nog inte kalla mig riktigt bortskämd egentligen. Men jag har fått väldigt mycket av mina föräldrar när jag bodde hemma.

Vad gör du i morgon: Går upp sex eller fem, pluggar, äter frukost mellan sju och nio, pluggar medan jag äter och pluggar resten av dagen, med paus för att värma en matlåda, eftersom jag inte anser att jag har tid att laga mat.

Vad är det värsta du vet? Blod, Herr Ågren och sand i munnen.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Det kan du ge dig på, två personer från högstadietiden kommer alltid finnas med i mitt liv även när jag blir gammal och gaggig. Dem är riktiga vänner in i ryggmärgen. Sedan har jag träffat en nu de senaste åren/året. En underbar flicka som är som mig fast sig. Riktiga vänner.

Vad är det finaste du fått? Materiel ting är Tudde och kameran Nikon D40x. Annars: Lillasyster och vännerna och familjen.

En speciell dag du minns? Studenten, Good Charlotte, Lars Winnerbäck. Nej du jag vet inte.

Du samlar på? Sko och klänningar. Foton och teknikprylar.

Vem ringer du när du är arg/ledsen? Vet inte.

När grät du senast? I förrgår kväll till filmen Chatroom.

Vad skulle du göra om du vann en miljon? Spara, jag skulle bli för rädd att bli av med pengarna.

Vill du gifta dig? Absolut. Jag har redan bröllopsklänningen planerad sedan barnsben.

Vill du ha barn? Det vill jag, ett eller två.

Är du musikalisk? Inte riktigt trotts att jag spelat fiol och sjungit i kören.

Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten eller mjölk.

Bor dina föräldrar tillsammans? Det gör dem, i en gammal skola, huset är däremot till salu så varsågod och köp. Det är lite för stort för dem, 256 kvm för tre pers. Plus stall, garage och gäststuga och jordkällare.

Har du någon gång gråtit dej till sömns? Ja.

Biter du på naglarna? Aldrig, jag tycker det är ohygieniskt, man vet aldrig vad man inte fått bort för skit.


12.


Lite Photo Booth såhär på förmiddagen, efter att ha suttit i köket/vardagsrummet och snackat skit med korridor-folket. Igår var det fest här i korridoren men jag satt ändå snällt inne hos mig och pluggade, men när det blev för livat så slog jag på en film Chatroom, det var en lite för knepig film för mig faktiskt.



11.


Älskade Gertrud och en massa frågor och svar på 30 pappersark (fram och baksida) och fem godisbitar, så är man redo för en riktig pluggardag-vecka. En students vecka går inte efter måndag-söndag utan efter antal dagar till en tenta, i alla fall den här studentens veckor.

Och ja min MacBook Pro har jag döpt till Gertrud, kan även nämna att min iPhone heter Majvor och min tidigare iPhone som dog hette Ester. Kan här med svara att jag döper alla mina tekniska prylar och vissa andra ting som Tudde, kan ni gissa vad det är för något?
Mina två andra datorer heter Sorke och Lill-Rosa. Jag är allt en bra härlig typ ibland, eller som oftast, nästan alltid faktiskt. Jag har mina idéer och är rosa av mig så jag är helt enkelt riktigt bra.

Sängen är obäddad och jag i min fina rosa OnePiece - Det är så man monster chillar i tentaplugget.

10.

När man inte får det man vill ha så kan man helt enkelt köpa annat, även om jag nu skulle ha sparat alla pengar till USA, men lite måste man nog unna sig ibland.





9.

Är besviken på H&M. Är det en kollektion som ska komma ut ett visst datum ska den också det. Däremot det jag är mest besviken på är att vissa plagg av den nya Conscious Collection, inte säljs i mindre städer, utan bara i storstäder som Stockholm och Göteborg. Det var många besvikna ansikten idag.
Jag får be mamma virka mig ett par shorts istället, billigare så också.

8.

Vem vill plugga inför en tenta om metodologi och forskningsmetodik när det finns så mycket annat roligt att göra?

Jag sitter hellre och drömmer om allt jag ska göra i sommar för att sedan kunna ta mig till mitt mål; Kalifornien, Santa Barbara. Jag må låta som att jag redan vet att jag kommer att komma in, men det vet jag inte, men jag SKA komma in, så är det bara.

För några veckor sedan var min ansökan klar med insamlandet av all information som behövdes och kontroll av finansiering, översatta betyg till engelska och betalningar. Ett frankerat brev med massor av papper och några foton skickades till USA, Kalifornien, Santa Barbara och svaret till mig dimper ner i brevlådan om några veckor. Jag längtar tills jag får läsa att de med glädje vill meddela att jag har blivit antagen. Jag bara SKA komma in, jag ska flytta till USA och bo där i några år, får se om jag stannar kvar eller hur det ter sig, men jag längtar tills en ny del av livet startar.

Jag drömmer om i sommar och att springa runt och fylla i papper, beställa handlingar, åka till Stockholm och Amerikanska ambassaden och gå på en intervju för att införskaffa mig ett visum, ta kort och något lite mindre kul, men klart värt det, vaccinationer, avskedsfesten med vännerna. Självklart är det inte bara detta jag drömmer om, men just nu så.


Man bör ha drömmar för att skapa och nå sina mål.



7.

Tentaplugget går inte speciellt bra för mig om jag ska vara ärlig, alltid är det något som hindrar mig eller fördröjer storkovan i informationsnästet. Dagens uppehåll är migrän i storformat som innehåller äckliga färger i stolen och några minuter senare ett uppvaknande i dörröppningen med en bula i skallen och slaget knä. Jag är glad att jag missade spegeln när jag tuppade av. Jag är full av tur i oturen.

Migrän innefattar hos mig en stor smärta, bleknande färger, suddighet och smått blindhet. Ofta kan det hända att jag spyr och svimmar, eller bara ena utav dem.

Senast jag hade riktig migrän kom den under en föreläsning, så jag började gå hem när jag inte var lika yr, men tog en paus på toaletten för det kändes inte riktigt bra i magen. Det slutade med att jag svimmade inne på toaletten, men lyckades ta mig hem och däckade inne i duschen med varmvatten rinnandes. – Jag är inte miljövänlig när jag mår såhär.

Jag minns en gång när jag gick i högstadiet och fick migrän i skolan så min bror fick hämta mig. Eftersom han arbetade på Securitas så hade han den bilen när han hämtade mig, sedan skulle mor hämta mig på hans jobb. När han skulle in till en affär så blev jag så dålig att jag var tvungen att kräkas så jag öppnade dörren till hans Securitasbil och förbi går två tanter och en gubbe. Dem måste trott nå helt annat om mig.

Även lyckats hälla kokande vatten över handen så får skriva med en hand nu. Men en vilostund i duschen nu.


6. - musiklista del 2

23 – A song that you want to play at your wedding – Låten som vi båda älskar som har något av oss i sig, så den här kan jag inte svara på eftersom jag inte har någon.

24 – A song that you want to play at your funeral - The Day That I Die med Good Charlotte, har varit ett skämt men jag kan inte komma på någon annan nu heller. (Hittade inte på Spotify)

25 – A song that makes you laugh - Swedish Amateurs – Vad gör det om hundra år För att den är så perfekt.

26 – A song that you can play on an instrument - Good Charlotte – We Believe

27 – A song that you wish you could play -  Miley Cyrus – Butterfly Fly Away

28 – A song that makes you feel guilty - Superchick – Courage

29 – A song from your childhood – Måste nog säga Terry Jacks – Seasons In The Sun, för tusan vad jag älskade den och gick och sjöng på den varje dag, det var helt klart min favorit. Den är nog inte så mycket min barndom i texten däremot.

30 – Your favorite song at this time last year - Kick – Ge mig lite mer vilket var den ultimata festlåten där ett tag.

 

Och min blandade lista ska ni få ta del av: Combinde och så en med lite mer fart Party


5. - musiklista del 1

01 – Your favorite song – Grymt svårt faktiskt för jag har så många. Men Fefe Dobson – Stuttering, The Pretty Reckless – My Medicine - Single Version, Säkert – Och jag grät mig till sömns efter alla dar, allt med Lars Winnerbäck och det går verkligen inte att välja en.

02 – Your least favorite song – Måste säga som min syster Magnus Uggla – Jag mår illa. Mår riktigt illa av att höra refrängen, samma som för syrran, förknippar det med magsjuka. Och kräks i Fanta på grund av en annan äldre syster som lurade mig att Fanta innehöll kräks.

03 – A song that makes you happy – Emily Osment – All The Way Up

04 – A song that makes you sad - Maria Mena – Eyesore

05 – A song that reminds you of someone - Hollywood Undead – Everywhere I Go grabbgänget helt enkelt, några lite mer än andra.

06 – A song that reminds you of somewhere – Loona – Vamos a la Playa - Radio Edit alla gånger Gran Canaria, alla gånger jag varit där, underbara land, strand, vänner.

07 – A song that reminds you of a certain event - Good Charlotte – Little Things påminner mig om första konserten med Good Charlotte, även om den låten inte spelades då, men det påminner om bandet och påminner om eventet. Så grymt underbart det var där, stå och hoppa med Rebecca och Linnéa och leva musik.

08 – A song that you know all the words to - Lars Winnerbäck – Mamma är säkert nöjd. Winnerbäck är åter en favorit hos mig.

09 – A song that you can dance to – Eftersom jag älskar dans och har dansat många år förut, innan jag la av för några år sedan, så blir det ganska svårt att välja ut en. Det går att dansa till allt. Men jag väljer då The Hit List All-Stars – Single Ladies (Put A Ring On It) (as made famous by Beyonce).

10 – A song that makes you fall asleep – Regina Spektor – The Call Den är underbar och jag brukar lyssna på den om och om igen och somnar till slut.

11 – A song from your favorite band - The Pretty Reckless – Goin' Down är en av min favoritbands låtar. Taylor Momsen är riktigt duktig.

12 – A song from a band you hate – Tar första bästa låten med den snubbe jag verkligen inte klarar av att lyssna på, även om det inte är ett band. Magnus Carlsson – När en stjärna faller

13 – A song that is a guilty pleasure – Förstår inte riktigt vad som menas och om jag förstår rätt så kan jag med glädje nämna att jag inte skäms för min musik. Men som jag gillar mindre av dem jag lyssnar på är Gunther & the Sunshine Girls – Teeny Weeny String Bikini.

14 – A song that no one would expect you to love – Kanske för de flesta den här Ladybox – Cookies Fly (12th Planet & Flinch Remix)

15 – A song that describes you - Lasse Lindh – Hon tror ingen ser

16 – A song that you used to love but now hate - Kramis – Kramsången - Swedish Version Visst den är fortfarande söt, men jobbigt hög.

17 – A song that you hear often on the radio – Lyssnar sällan på radio, men när jag gjorde det senast var det mycket av denna fina låt. Oskar Linnros – Från och med Du

18 – A song that you wish you heard on the radio - Emily Osment – Lovesick, den är bra, klingande och sådär köra långt vänlig.

19 – A song from your favorite album – The Pretty Reckless – Light Me Up The Pretty Reckless Light me up från albumet med samma namn.

20 – A song that you listen to when you’re angry – Svårt igen, jag brukar inte bli speciellt arg, men kanske Lasse Lindh – Ingen vind kan blåsa omkull oss nu

21 – A song that you listen to when you’re happy - Scouting For Girls – She's So Lovely

22 – A song that you listen to when you’re sad - Julie Andrews – My Favorite Things

Del 2 kommer för att länkarna fungerade inte här


4.

När det är sådär riktigt varmt att man får skuldkänslor av att sitta inne och plugga, eller för den delen sitta inne och vara sjuk. När man får oro i nyckelbenet för att tiden fortsätter och att det snart är tenta och instuderingsfrågorna inte alls är svarade. Och man känner att man inte har tid att laga mat, men man måste för att man vet att man ska sitta hela morgondagen på universitet för att plugga. Det är ändå då jag trivs bäst, när saker ska göras, men det får inte bli för mycket, för då går det åt fel håll och ingenting blir gjort.

Det är dock dessa dagar jag bara vill sitta och skriva på mitt projekt, det är dessa dagar inspirationen kommer till mig, men det är då jag inte har tid.

Och det är dessa dagar när solen lyser och det är nästan vindstilla som jag verkligen vill ta min rosa cykel och cykla, även om jag inte alls är speciellt bra på det och lätt kan ramla ned i diket. Fast egentligen skulle jag vilja ta min rosa cykel och cykla de milen in till Gävle, från mina föräldrar och umgås med mina vänner som förr när jag bodde där. Kanske ta ett glas vin och bara titta på folket som stressar runt med sina egna liv.

Och det är även dessa dagar jag vill ta Brumma och köra iväg till Linnéa och Rebecca, sedan vidare till Sandsnäs i Hedesunda och tälta.

Även dessa dagar jag vill ligga på studsmattan och lyssna på Lasse Lindh och skriva de underbara orden till helt nya meningar.

Det är dessa stunder jag saknar, grubblar och lever i nuet och dået. Det är nu jag mår som bäst, våren och sommaren. När planer är planerade, när dagarna är uppradade och synkroniserade och välbehövda. När det inte är lika mörkt. Det är nu vi lever.


3.

En märklig natt har det varit. Med en massa röster, skratt och visslingar utanför mitt fönster har jag legat vaken och önskat att jag kunde använda öronproppar. För utanför mig fanns det ett gäng studenter med sina overaller på sne, något som kallas Tjällossning, vad nu det innebär. Men en sjuk Sixten vill hellre sova än att lyssna på andra som lever ut sina bästa dagar på en natt.

Nu bor jag mitt i smeten där de flesta studenterna bor i Örebro och jag tycker det är riktigt trevligt, men ibland önskar jag lite tystnad. Inte nog med studenters sång vaknar jag mitt i natten av knackningar och telefonen som ringer sin höga klang, som ett brandalarm, eller snarare ett varning-för-bombning-alarm.

Jag är rätt nöjd med att finnas här, men jag längtar till sommaren och få åka tillbaka till Gävle och umgås med alla där och vara hemma hos mor och far. Och efter sommaren kommer det jag längtar mest till om det går som planerat.
Till gårdagens inlägg, jag har bra svårt att välja låtarna till listan, men den kommer, den kommer, någon gång.

2.

Jag ska verkligen sluta köpa lördagsgodis på fredagarna, det tog slut igår. Vad ska jag då ligga och smaska på nu. Jag har tre alternativ:
1. Köpa mer godis.
2. Göra chokladpudding.
3. Sukta efter socker.

Annars ligger jag i min rosa OnePiece, med min blommiga Tudde och pluggar inför tentan den 21 april, vilket är snart.


1.

Jag kanske bör hälsa er välkomna eller framförallt mig själv välkommen. Det var ett tag sedan jag skrev något för ett sådant här ändamål, syfte och ställe. Det kanske tar ett tag innan jag kommer igång igen, men det kommer helt klart komma igång på riktigt i höst, det är jag säker på. Nu tänker ni nog att jag ser lite långt fram och kanske borde ha startat sidan närmare då. Men jag säger varför det, jag kanske kommer igång redan idag, eller om en vecka.

Jag har främst skapat den för att jag har fastnat för någras sidor och har blivit lite avundsjuk på deras engagemang och påhitt, jag vill vara lika duktig och intressant som dem. 
Andra anledningen är för att jag bor långt ifrån min familj och vänner, kommer kanske flytta ännu längre bort från dem. 
Tredje anledningen, för att jag förhoppningsvis nu kanske kommer igång med mitt skrivprojekt lite lättare om jag skriver lite mer om dagarna. 
Fjärde, jag vill ha något att göra.

Mitt namn är Sara men kallas för Sixten, utav ett fåtal människor, eller SixtenStekpanna som min äldsta broder säger, varför, kan vi helt enkelt komma in på senare någon gång. Annars kallas jag för SilverSixten, eller SuperSnällaSilverSixten, ibland även SuperSötaSilverSara. Ja ni ser kärt barn har många namn.

Är född i Gävle år 1990, det måste ha varit ett fint år för mina föräldrar. Har sedan studenten 2009 hunnit bo på Gotland och även Örebro som jag bor i nu. På Gotland gick jag en skrivarlinje i Fårösund, en av de bästa sakerna jag har gjort någonsin. Nu bor jag i Örebro och studerar Internationella Medieprogrammet, men förhoppningsvis inte till hösten. Kommer sakna mitt lilla studentrum som är mig perfekt till lags.

Jag lever för skriften, älskar foto och inspirationen i allt.

Det är jag i vimlet av ord.

 

Gotland - Fårö

 

Carpe Noctem