125.



Här ser ni en läkt bild på den senaste tatueringen.

Och sedan tänkte jag bara berätta lite extra hur mycket jag tycker om Santa Barbara och City College här. Även om det är tufft och mycket läxor, så ger det mycket nya kunskaper och inte bara något att göra utan det ger riktigt bra kunskap.

124.

Idag är en dag av äcklande. Jag känner mig väldigt äcklig och är äcklad av huset.

Jag har råkat ut för loppor. Nu klias det överallt för att jag är rädd för dem och tänker på det hela tiden. Och när jag säger att jag har råkat ut för loppor, antar jag att det är flera som ser en bild utav mig med hoppande svarta figurer som att jag vore en katt. Det är inte direkt så. Lopporna lever i golvet, eller på katten och har sökt sig till mina fötter som går på marken. De har alltså bitit mig och detta har gett utslag och bett. För att klarlägga, de bor alltså inte på mig, de har bara hoppat på mig i förbifarten och bitit mig. Förstår ni hur äcklad jag känner mig?

Mot detta ska jag helt enkelt ta allergimedicin och smörja in mig i en speciell kräm.
För att få bort dessa loppor i huset ska vi tvätta alla kläder och spraya huset i en spray. Sedan bör det även saneras katter och skaffa lopphalsband, men det verkar inte landlorden vilja göra. Just nu skulle jag vilja flytta från denna hemska upplevelse, till en fräsch lägenhet.

Men det är en upplevelse att bli biten av loppor. Fy tusan vad äckligt!
Iväg och införskaffa medicinerna helt enkelt.

123.

För två år sedan denna dag satt jag färdiginställd i min nya lägenhet på Gotland i Fårösund och väntade spänt på att börja ett av mitt livs bästa beslut, skrivarlinjen. Det året lärde jag mig väldigt mycket, dels inom skrivandet och om mig själv. Utan Gotland skulle jag inte ha vågat åka dit jag är nu. I Gotland hittade jag några helt fantastiska människor, även om jag tappat kontakten med de flesta, men även fått mer kontakt med andra. Jag saknar Gotlands fridfullhet och blåst, havet och raukarna.

För ett år sedan satt jag i min lägenhet i Vivalla i Örebro och väntade spänt på att träffa den bästa sambon i livet. Den flickan skulle jag alltid vilja bo med. Vi är så lika men så olika, passade väldigt bra. Vivalla var bra, trotts slummen och skjutandet och rånandet. Även i Örebro hittade jag bra fina människor och jag kommer sakna vissa.

Nu sitter jag i mitt delade hus i Santa Barbara, Kalifornien och gör läxor med ett av mina andra bästa beslut jag gjort i livet. Även om jag är nervös för att jag just nu inte vet om mitt major ska vara grafisk design och fotografi, eller om jag ska välja något annat som litteratur eller psykologi. Jag tar och fokuserar på den här terminen och jag är nöjd med de klasser jag har just nu, även om schemat är lite galet.

Livet är bra underbart ändå.

I Gävle har jag min familj som går runt och lever på som vanligt. Mina vänner, mina närmaste vänner. Jag är inte sentimental just nu, jag bara säger som det är. Att flytta nio timmar bak i tidszoner gör att man lämnar mycket kvar i de nio timmarna framåt. Om man kunde ta det bästa från varje tidzon skulle jag skapa mitt Sixtenland.

122.



Livet rullar på det går bra här. Första veckan av skolan är klar och ärligt talat tycker jag bättre om Amerika än Sverige just nu. Även om det är svårare i skola och mer att göra, så känns det som att det kommer ge så mycket mer. Nu är det helg och den har börjat med pluggande, det känns ändå helt ok. Imorgon ska vi till IV som menas med Isla Vista, vilket är typ studenternas lilla håla, det ska även vara galet där borta så vi ska hålla i hatten.

Veckan har varit ganska jobbig med sena skolkvällar, men det kommer bli värt det i slutändan. Vädret har varit helt galet varmt och vackert så jag är nöjd och glad. Det är dock lite jobbigt för att min förkylning håller i sig väldigt länge och går upp och ned hela tiden.

121.



Här är mitt slutgiltiga schema. Engelskan är kvar där den är, foton är kvar där den är och PD klassen är också kvar, men den håller bara på någon vecka. Det som är ändrat är att typografin är helt bortagen och istället ligger det en psykologi lektion på onsdagar. Sedan har jag även ändrat till att jag har surfing på tisdagar och torsdagar. Helt amazing.

Idag har det varit simprov genom att simma hundra meter, här tänker ni nog det är väll inte nå svårt, men det ska crawlas inte simma normalt utan upp med armar och sprattla med benen. Det gick väldigt bra trotts att jag aldrig förr har simmat på detta sätt. Vi kom in i klassen och nu i helgen ska vi gå och handla våtdräkt och vänta på att vi verkligen får hoppa i havet och ta vågorna så gott jag kan. Lycka! En av dessa drömmar blir uppfyllda.

120.

Nu vet jag hur människor från andra länder känner sig i klassrummet när läraren inte kan uttala ens namn och skrattar istället. En klump i magen, men det är bara att skratta bort det. Sen hjälpte det inte att lektionen var väldigt förvirrande och läraren pratade huller om buller. Typografi är inte en klass jag tror att jag kommer att fortsätta läsa, vi får se om jag får surfingen.

119.

Idag har jag kraschat surfing lektionen och antagligen kommer jag komma in i lektionen. Helt OK, underbart!

118.



Lite disneykaraktärer, mötte även Minni Mouse och Mickey Mouse, tog även kort med dem, men de bilderna kommer senare för att dem ligger på en annans kamera.

A Bug's life!



Fanta till maten och den ser väldigt konstig ut här och smakar inte som Fanta hemma.



Grön cotton candy som smakar vattenmelon och så Fanta. Är man i Amerika så är man och man ska ta seden dit man kommer sägs det.



Karuseller fanns det gott om.



Och på kvällen var det roligare.



Och finare.



En bit av World of Colors, som är en vattenshow på Disney Adventureland.


Det var en del från Disneyland helt enkelt. Jag tänkte inte lägga upp fler bilder nu utan det kommer lite varstans istället.

Dag 1: Fredag så steg vi upp tidigt och duschade och gjorde oss i ordning för att sedan gå till tågstationen. All i SBCC tröjor. När vi kom till Anaheim tog vi en taxi till Disneyland och gick in till Adventureland. Där inne mötte vi Toy Story karaktärer, Långbens son, Monsters Inc karaktärer och flera andra. Här tog vi bara bilder från håll. Vi var upptagna med att åka karuseller och kolla runt och vara barn. Här trodde jag också att jag verkligen skulle dö, först i det lilla pariserhjulet som vinglade och man tittade rakt ned i vattnet och inga bälten fanns, det kom som en chock när jag helt såg rakt ned i vattnet. En annan stund jag trodde jag skulle dö var i Twilight zone, i denna blev jag så rädd att det även kom några tårar. Jag brukar inte vara såhär mesig, men det var visst ett tag sedan jag åkte attraktioner.

Kvällen spenderades i en kö för att få se på World of Colors. Det var vackert och helt fantastiskt att se, men kön och tiden att stå var helt meningslöst och aj vad ont i fötterna jag hade när vi väl kom fram till hotellet.

Dag 2: Lördag gick vi och åt frukost på Dennis, jag fick någon slags fransk rostmacka stekt i sirap med bananer. Det var gott men way to sliskigt och sött. Sedan vandrade vi till Disneyland the happiest place on earth. Denna dag gjorde ännu mera ont i fötterna och det var så mycket folk överallt, mer än dagen innan. Vi fick möta och ta kort med Minni och Mickey Mouse och vad vi kände oss som barn och stolta var vi. Min kamera laddade dock slut under denna dag så det blev inte mycket bilder härifrån för min del. Här åkte vi också en massa attraktioner och tog körkort, flög i rymden, såg på 4D och flög lite mer i rymden. Det var riktigt roligt och i slutet var vi grymt trötta men så kom fyrverkeriet och det pangade och poffade högt i trumhinnorna. Jag som är fyrkerkerirädd, men det var fint och något att se. Idag var jag inte lika rädd att åka attraktionerna. Däremot kan man sammanfatta helgen med en min som är en mun i S form.

Dag 3: Söndag gick vi och åt på IHOP istället. Strawberry and banana panncake för min del och jag blev grymt besviken, inte ett dugg gott, smakade bara pulver och kemikalier, torrt var det. Gick inte att äta upp heller. Sedan tog vi taxi till tågstationen och när vi var framme där hade vi en stund tills tåget skulle gå, så vi gick till baseballstadion som låg bredvid och såg att det skulle vara en match. Det slutade med att vi gick och fick en gratis keps för Angels, som är Anaheims baseballteam. Helt klart värt det.

Summan av kardemumman var en helt fantastiskt och magisk helg. Det var skönt att vara som barn igen.

117.

First day of school!
Har haft första riktiga lektionen idag, vilket var engelska 70. Jag började klockan åtta på morgonen, var på plats tjugo över sju och satt utanför till halv sedan tog jag mig en plats nära tavlan eftersom de har svarta tavlor som man bor använda krita på. Instruktören gick igenom lite regler, gav oss syllabus, som är en plan av vad kursen innehåller. Även andra papper och lite övrig information fick vi ta del av. Sedan kom vi till den jobbiga delen, att göra ett nytt assessment test som skulle visa om vi har hamnat rätt, det gick verkligen inte bra idag, satt mest och hostade.
Tack för hostmedicinen säger jag nu, nu ska hostan bort.

Jag var ensam svensk och det känns bra, nu får jag prata engelska.

Första lektionen och vi har redan fått läxa, som jag dock redan har gjort klart, men jag ska nog gå igenom det imorgon också utifall jag har gjort något fel. Det ska in på onsdag nämligen.

Klockan 15.30 börjar nästa lektion som är engelska 100 och jag slutar 17.50 och då är det en tidig kväll i mitt schema. Här är det dock några svenskar i kursen, men det överlever jag. Det är helt enkelt bara att göra sig redo för nästa klass. Ska bli riktigt intressant och jag hoppas att det inte blir något prov denna gång.

116.



Nu är jag hemma från Disneyland! Och här möter vi Musse. Vi mötte även Mimmi och andra figurer. Däremot får jag ta och berätta mer senare, när jag har lite bilder att visa. Men allt som allt, helt underbart. "The happiest place on earth."

115.

Idag är sista dagen på PD klassen och sista dagen på veckan i skolan. För imorgon åker vi till Disney Land! Två parker för helgen, ska bli intressant och roligt.

114.



Dagen har gått ut på att plugga lite innan skolan, titta ett serieavsnitt och sedan gå till skolan för att spendera tid där två timmar. Därefter vandrades det hem för att byta från varma jeansleggins och tjocktröja till shorts och bikini.

Vi tog våra fötter och släntrade in på Yoghurtland där våra magar inte tycker om oss, men där smaken älskar oss. Efter en god blandning vandrade fötterna till ett post office för att skicka iväg paket. Eftersom solen lös starkt idag med mycket skön varm bris tog vi oss till beachen och piren för att se havet från en annan vinkel. Där hittade vi en liten butik som sålde lite svenskt smågodis, vilken lycka, svarta lakritsnurror till min ägo, som dock är slut.

Vi bestämde oss även för att sitta där ute på piren och skåda havet och tyr var väll det för efter ett tag såg vi både pelikaner, konstiga fågeldykare och delfiner som var sjölejon. En fin salig blandning av djur och livet kändes verkligen bra.

I dagens schema har vi även fått in en strandpromenad och en lång stund vid beachen, men även en halv solnedgång.

Nu är jag hemma igen och plugg står på schemat med något enkelt i magen, klockan är ändå bara nio timmar efter er i Sverige.
Livet är bra i Santa Barbara.

113.

Påslakanets enkla blommor omsluter det smutsvita täcket i en släthet, solen skimrar i glasrutans trasiga kant, där en sten sedan länge legat och väntat på att få släppas lös och komma tillbaka till sin rätt. Ingen har gjort något åt det, ingen har kontrollerat vad det skulle kosta och ingen har tänkt på att flickan i rummet fryser då vinterns stormvindar letar sig in i hålet och slukar värmen från elementet. Men det är som det ska, flickan ligger på det blommiga täcket och letar veck, hon hittar inga. Det mjuka täcket ligger slätt mot hennes hand när hon rör den sakta fram och tillbaka, försöker skapa veck men det förblir slätt. Hon tittar utmed armen, tittar utmed den andra, ner mot benen, letar men finner inga veck. Lakanet ligger slätt som att ingen har rört det på länge. Dammet ligger i lager i de båda fönstren, mot sängstommen och skrivbordet, datorn är stängd och sladden hänger ner mot golvet och rummet har en svag lukt av lust, krossade kakor och margarin. Flickan ligger bara där, letar efter veck, men hennes kropp skapar inga veck mot sängen, dammet ligger kvar och hon ler, ler så det pirrar till i magen. Hon, hon flickan i sängen som letar efter veck har lyckats, hon är tunn som luft.

112.

Igår såg jag Glee konserten på bio i 3D. Hel underbar konsert, synd att man inte fick se den live, tror att man missade en hel del bra saker nu. Och man hade sluppit dessa pratstunder från människor som berättade om hur mycket Glee har hjälpt dem. Intressant, men det förstörde konsert känslan. Hela i kardemumman var filmen/konserten riktigt bra.

111.



Det här är mitt blivande schema. Kursen som är svart är en kurs som håller på från den andra september till den 30 september, så den är nog inte så jobbig. Tyvärr är det många kvällskurser och jag ska även försöka få in Glee Club och något mer. Vi får se hur det blir, hoppas verkligen det löser sig med schemat så allt kommer in.

Update: Där det står END 100 ska det stå ENG 100.

110.



En liten sammanfattning från Katy Perry konserten!

109.

Första dagen i skolan har gått och imorgon är en till. Nu är det ändå bara en orienteringskurs men ett litet test ska göras varje gång och man måste få minst betyg C för att klara kursen och den håller på två timmar i fyra dagar. Jag är grymt nervös för det här testet, men det verkar bara vara jag. Jag har verkligen suttit i timmar för att plugga och jag vet inte vad jag pluggar till. Bra skolstart undrar hur det blir med de riktiga klasserna. Den som lever får se!

108.



Den här summerar en kväll i La Brezza med tjejer, ost, kex och vin. Det är sådant som gör livet värt att överskridas. Jag har mött väldigt många härliga människor, de flesta är svenskar, men visst har jag lyckats träffa några amerikaner, fransmän, norrmän, danskar, tyskar, italienare, ni förstår vinken, en hel salig blandning.

Det är verkligen toppen här i Santa Barbara och ja jag vet lillasyster att jag är dålig på att skriva inlägg, det finns så mycket att leva här att man inte hinner, men nu börjar skolan och rutiner ska knyta ihop dagarna så det blir bättre.

Jag avslutar inlägget med att säga att jag saknar er där hemma något ofantligt, vissa stunder mer än andra och det är svårt att komma på att "det här måste jag berätta för den personen" och så förstår inte den för det är en helt annan tidsskillnad och nästan ett helt varv runt jorden känns det som. Men verkligen, ni skulle älska det här stället.

107.

Imorgon börjar skolan och ikväll är det Katy Perry på Santa Barbara Bowl. Visst den här veckan som kommer innehåller bara en timmes lektion från måndag till torsdag, men det ska bli skönt att skolan börjar lite smått. Jag längtar till den 22 augusti när resten börjar så att man får en rutin i livet igen.



När man går ut i Santa Barbara kan man få ha turen att leka bartender för en stund. Här har Sofia och Carro turen.

Jag ska kolla upp om man får ha systemkameran med till Katy Perry ikväll så då får jag hoppas att det blir någon bra bild.
Update: Man får inte ha systemkameran med sig, jag får nöja mig med den lilla kompakta kameran.

106.



Det är bra farligt att åka buss i Santa Barbara.



Man måste även skriva på ett kontrakt att om vi krockar så är det inte "bussen" som står för skadorna. Så dör jag så gör det inget.

105.



Idag är det Wave day på skolan, så jag gör mig redo. Härligt!

104.









Ibland hittar man fina saker.

103.



Det har varit Viva la Fiesta här den här veckan så jag och Therese gick förbi ett stånd där de satt fast fjädrar i håret. Vi valde några fjädrar och satt oss på stolen och gjorde som Maria Montazami.
Fjädrar i håret är allt bra trevligt. Det håller 2-4 månader och det går att platta, locka och föna. Som vanligt hårförlängning fast fjädrar.
Helt ok enligt mig.

102.

Jag har fått uppleva de berömda muggarna och de berömda ölspelen som beerpong och chandeliere. Vi har även varit ute på klubbar och pubar. Upplevt Santa Barbara nattetid och dagtid. Jag fullkomligt älskar Santa Barbara, California och USA.







Dessa bilder är från chandeliere-spelet.

101.

Den märkligaste upplevelsen, mina kläder är spårlöst försvunna från tvättmaskinen och torktumlaren.
Jag började tvätta vitt, lägger in det i torktumlaren och börjar tvätta svart, somnar och kommer senare tillbaka. Mina svarta kläder ligger på torktumlaren torkade, inklusive mina svarta byxor och mina enda bra jeansshorts som absolut inte får torktumlas. Däremot är mina vita kläder, det vid säga nästan bara underkläder borta, helt spårlöst borta.

Vem är det som kan ha tagit dessa och vad ska de med dem till?

Den skyldiga får gärna lämna tillbaka dem, det är dyrbarheter det där. Jag får helt enkelt gå på skattjakt, vilket känns väldigt dumt.

Det här är vad som händer i Santa Barbara, skattjakt efter kläder och ögoninflammation som även påverkar synen extra mycket.

Update: Nästan alla kläder är tillbaka utom två trosor. Well tur att jag var på Victoria Secret förut.

100.

Hundrade inlägget och det kommer handla om något så sorgligt som sjukdom. Jag har åkt på en dunder förkylning, med monsterhosta och ögoninflammation. Ändå ska jag ta och vandra till skolan och skaffa ett student-id och ta kort. Kul, får se ut som en uppblåst rödögd kaktus. Jag kör på solbrillor resten av tiden, trotts att det är molnigt och lite kyligare idag.

Tills vidare...

99.

Jag tar och bjuder er på en liten bildbomb från stränderna. Ni skulle vara här, det är hur härligt som helst. Vädret är galet fint och det är varmt, havet är dock svinkallt, eller så är det jag som är en väldigt badkruka. Förutom att ligga på stranden så är det mest utgång eller hemmagång med beerpong och chandeliere.









Visst ser det bra ut?

98.

Det går undan i det här landet. Allt rullar på, allt är bra, allt är American dream.

Nu är all registrering och betalning till skolan klart. Jag har registrerat mig för två engelska kurser, fotograf och typografi, även två småkurser som man måste läsa. Och efter att ha betalat skolan så känns plånboken rätt tom igen efter att ha haft den där nästan sex siffriga summan på kontot. Nu pryder det bara fem siffror. Denna termin kostar för mig 4,141.00 dollar, vilket blir runt tjugosex-tjugosju tusen.

Nu ska jag bara spara för att kunna åka till Disney World, New York och alla de där ställena jag längtar till.

Stranden väntar och från och med nu kan jag dokumentera även på stranden och på kvällarna, för dit tar jag absolut inte med mig systemkameran. Nu får helt enkelt en liten rosa kamera följa med lite överallt.

97.

- Senapen smakar nästan ingenting.

- Jag skulle kunna leva på bara pasta eller något annat billigt om jag fick köpa vad som helst hela tiden.

- Jag lever livet.

96.



Idag har det varit shoppingdag alá grande. Lite smycken och en tröja från Forever 21, underkläder från Victoria Secret, sminktillbehör från Sephora och lite inredning från något jag inte alls har någon aning om vad det heter.
Men vart har de de mindre storlekarna? Hittar S men vart är XS eller XXS? Fanns inte ens på H&M.

Jag har även flyttat in i mitt nya rum, som är lite större, rymligare och fräschare. Nymålat och nystädat, underbart. Möblerna som garderober och byråer är rätt gamla och halvdana, men det duger. Jag har en säng och min alldeles egna underbara Tudde. När familjen kommer ska jag be att få mitt Täcke och egna lakan som är mycket mer jag.

Jag får helt enkelt plocka fram resten av prylarna så att jag kommer i ordning.

95.



Jag har varit på stranden mest hela dagen och det har varit helt underbart. Även om jag har varit lite rädd för att få för mycket sol på tatueringen, så har det gått bra. Livet är helt enkelt väldigt bra här borta. Varmt, soligt och alldeles underbart.

Chill out!