158.



Halloween har firats och är fortfarande idag, vad som händer ikväll är frågan. Kanske blir det en runda på State street för att se vad som sker. Små barn springer omkring idag till affärer och övriga och busar eller godisar främst godisar.

I helgen har vi lite äldre firat Halloween, men vi har ändå tagit det väldigt lugnt. Fredagen började med skola och slutade med att klä ut sig och sminkas till karaktärer i alla dessa olika kategorier. Jag sminkade Anna till en mörk dödsängel med världens snyggaste lösögonfransar. Sofia sminkade jag till en mörk Cupid med också här snygga lösögonfransar. Sedan sminkade jag även mig själv, fast till en krambjörn med rosa ögonbryn och diamant lösögonfransar. Om det finns någon trevlig bild får ni se den lite senare. Efter detta fix tog vi fötterna och vandrade till La Brezza och körde en förfest för att sedan vandra vidare till San Pascal vart nästan alla man känner här var. Kvällen blev lång och kul hade vi. Jag delade ut kramar den krambjörn jag var och tappade mina tofflor i trappan och fick klättra i buskar för att hitta dessa svarta saker som inte är speciellt behagliga, men värt att inte gå i glassplitter. Efter en trevlig fest slutade vi med en efterfest på La Brezza och de gamla vanliga gänget. Att livet leker det är verkligen ingen fråga om det.

Men snick snack om detta och vidare till den lite allvarligare delen av livet; mot skolan.

157.

Idag firas Idas födelsedag från den 21 oktober. Jag fick vara med på ett hörn via Skype och hur mycket saknar man inte hemma då när man missar sådana stunder? Det var som att vara hemma igen, men ändå inte. Där var det mörkt och här är det ljust och fortfarande shortsväder. Visst är det fint när livet tränger på om man märker hur långt borta man är från familjen, men att kunna känna att det inte gör alldeles för mycket för det här är platsen jag är meningen att vara på. Men jag saknar dessa människor så det spritter lite i skelettet.

156.

Det är som att vakna upp i Sverige och inte förstå att man befinner sig i USA. Det ligger ett lager av kyla i rummet och i köket likadant. Tårna blir blå av att ha vant sig med värmen och halsduken åker på. Fast sedan kommer jag på att det kanske inte alls är som i Sverige för jag går in på yr.no och ser att det är 6 grader på dagen hemma medan det faktiskt är 19 grader här på morgonen. Så halsduken åker av igen och klackarna på för att ta skoldagen och de andra fina sakerna som är planerade idag.

155.

‎Hon står där ensam, tittar upp mot himlen, på snöflingorna som dalar ner och landar på hennes kinder, smälter och lämnar en vattendroppe. Hon står där barfota, låter fötter känna, känna något annat, känna snön.

Om man lyssnar hittar man små delar av sanningen.

154.



Godmorgon. Ledig idag och har därför sovit tills jag inte kunnat somna om igen, alltså till tio. Hur skönt är inte det.

Här upplever vi lyckan när ett paket vandrar in i huset, men sedan att upptäcka att det inte är till oss spinner depressionen på. Mailman vart är vårt paket? Vi får sitta och vänta en stund till helt enkelt.

153.



Bara så ni vet ska jag bo här!

Imorgon är jag helt ledig så då ska jag ta mig en välförtjänt sovmorgon.

152.

Hej från lilla Big Brother huset eller som vi kallar det Brinkerhoff Mansion.
Här händer det hyss och grejer. Mycket skola men mycket roligheter också. Vi har råkat ut för hyss från grabbarnas sida där de har tagit vår nyckel (från vårt lilla gömställe) och gått in i rummet och gömt våra datorer och även tagit fram en bh och våra matchande sovboxers och lagt fint på sängen. Det var lite roligt faktiskt eftersom vi känner dem och vi ska självklart ge igen.
Inte nog med det har vi eller vi en person råkat ut för lite läskigheter där det är en snubbe inblandad som har gått in i vårt rum på natten när vi har sovit. Så här gick han in i vårt rum och satt sig på en säng och försökte väcka henne och prata. Jag förstår att hon är äcklad, jag är till och med äcklad. Om det händer en gång till så anmäler jag. Men nu låser vi dörren.

Snart är det även Halloween här i staterna, även för er därhemma. Det är inte klokt hur folk är inför Halloween här. Vi skulle köpa ett par strumpbyxor och i maskeradbutikerna är det fullproppat med människor. Det står till och med vakter där som måste kolla igenom väskorna och ibland måste man lämna dem vid dörren.
Saker är verkligen annorlunda här i staterna and we like it. Självklart finns det saker jag tycker mindre om här också. Men nog om detta. Lev livet och njut!

151.

Vi har planer på att laga blodpalt, så igår på Ralphs frågade vi snällt efter blod, men fick blicken att vi är dumma-i-huvudet tillbaka och han började prata om grönsaker. Jag tror vi får fråga en annan nästa gång och förklara vad vi ska laga för mat.

Sen är det Halloween på ingång och jag har vetat vad jag ska vara i cirkus ett år och nu ska det ske.

Sedan en liten rolig och trevlig händelse. På lördag är det marknad och då ska jag försöka hitta mig en surfingbräda. Nu vidare i frukosten och ta skoldagen med storm.

150.

När jag fyllde 21 fick jag en My Little Pony tårta, vi kom fram till att jag fyllde tre år och jag antar att det är ganska rätt.
I läxa har jag att skriva ner 20 enkla vardagliga saker jag gillar och det går lite i den här stilen:
Vakna upp med min kudde (Tudde).
Ta på mig min OnePiece.
Krama och pussa min kudde (Tudde).
Krypa in under mitt täcke.

Så jag antar att jag faktiskt fyllde tre. En hel del om Tudde, antingen är jag tre eller bara lite ensam eller töntig.

149.



Idag råkade vi vandra in på en nagelsalong och skaffade oss en fransk manikyr. Det var väl trevligt förutom att vi knappt förstod vad de sa och de verkligen tog överpris på det hela. Men man måste uppleva saker så vi är nöjd ändå.

148.

Är väldigt nervös i kroppen för om några minuter är det midterm i fotografi på schemat.
Update: I made it!

147.



Jag skulle aldrig lämna den här platsen om det var möjligt. Och jag är rädd att bli hemdragen till Sverige igen, för jag älskar verkligen Santa Barbara. Visst finns det saker jag saknar där hemma, som människor och min 140-säng och ett rent hem. Visst saknar jag höstlöven lite grand, men inte kylan. Och jag kommer inte på så mycket mer vad jag saknar förutom människor och gott lösgodis. Annars är allt här så underbart. Kläderna är billigare, skorna är billigare, maten är inte bättre men man kan faktiskt ta sig i akt och laga bättre mat. Dem är dock lite för stränga med vissa lagar här tycker jag, men jag är faktiskt i Amerika och här är de antingen super och ickesuper, så vi får följa reglerna. Folk som blivit tagna av att ha pissat i buskarna har fått lega i häktet en natt och fått en stor summa böter, andra har bara fått böter och vissa har blivit tagna med alkohol i handen och därför fått domstol, böter och tvång att vara med på en kurs om alkohol som kostar multum. Det är så det är här borta. Tur att jag är laglig.

146.

Nyss var det sminkbortagningsmedlet från Sephora och när allergi utslagen äntligen var borta testade jag mig på kycklingkorvar som innehöll tomatpulver. Detta var ingen bra idé, för nu har jag utslag igen. Attans sa Kalle och hans kycklingar.

Det går bra nu, är förvirrade i midterm högen och uppsatshögen, men jag lever och myser i mitt täcke.

145.



Skola, uppsatser, lite mer skola, mer uppsatser. Midterm och fler midterms. Ingen rast ingen ro. Ska bli skönt när det är helg igen.

144.

Här gäller det att vara amerikan. Delivery pizza från Rustys (som råkar vara Katy Perrys favorit i Santa Barbara). Idag ska vi ta och baka kanelbullar. Jag har köpt ett täcke och bor i en grotta. Tack för mig vi ses igen.

143.



Nu kom svaret att det inte är mig det är fel på, det är duschen. Handtagen och vridknapparna leder ström och ger oss elektriska stötar. Farligt, farligt, men vad gör det vi får helt enkelt ställa oss utomhus imorgon när det ska komma storm och regn och duscha. Vi tager vad vi haver.

142.



Helgen har verkligen varit välbehövlig och lugn. Lördagen tillbringades på stranden och en Indisk restaurang på kvällen och sedan gick vi till Ralphs (mataffär) och där köpte vi två tårtor, detta var våran efterrätt alltså. Att påpeka är nog i sin ordning att vi var sju personer också. Vi tjejer och några av grabbarna i huset. En helt okej dag och kväll.
Söndag (idag) har även den tillbringats på stranden, så nu är man brun igen. Sedan nu på kvällen har vi bakat scones och mysigt. Och klockan är bara halv tio men det är verkligen dags för sängen redan. Så godnatt.