200.



Här har det firats jul och till mig kom tomten med sju Marabou chokladkakor. Detta ska jag leva länge på.

Fick även en vacker bok med hur man sminkar och olika sminkningar, så nu ska jag bli bra på det också, bättre än vad jag redan är för jag är ju redan grym, kan vi säga. Även två goda tvålar kom till mitt förvar. Det var trevligt.

Resten av paketen kommer den 27:e det ska bli kul att se vad det är. Men nu väntar sömn och i morgon åker jag tillbaka till Santa Barbara och blir där tills nästa upptäcktsfärd står på schemat och det är ospecificerat.

199.



I Denna stund sitter de hemma och har besök av tomten, medan sitter jag här och halv snyftar. Blir en liten emotionell jul för mig här i staterna. Nu idag på julafton den 24:e december ska vi på sea world och i morgon ska vi äta mat vid poolen som turkey och mosade potatisar. Till och med jag längtar lite efter köttbullar och annan julmat. Nästa år får antingen de komma eller så åker jag hem, för det gör lite ont att vara borta, men det ska gå det med. Jag får istället ta och lyssna på jullåtar och längta till den 27:e att mina paket kommer med posten.

God Jul med er alla!

198.

Jag försökte lägga upp ett inlägg igår när vi satt på tåget hem till Santa Barbara, men det visade sig att det inte gick så bra. Därav inget inlägg.

Nu är jag hemma i Santa Barbara, men bara för en timme till, ska borsta tänderna, stänga av datorn och packa ned datorn och Tudde i väskan och sedan ta mitt pick och pack och gå till bussen som ska ta oss till Los Angeles för att sedan ta oss vidare till San Diego. Det blir en jul på resandes fot. Men det kan vara trevligt det med, inte sant?

Om 14 minuter måste jag låsa dörren och vandra helt enkelt. Det pirrar lite och det ska redan bli skönt att lämna det här huset, även om jag bara varit här i högst sju timmar och sovit tre av dessa timmar. Men det var oerhört skönt att sova i sitt egna täcke igen.

God Jul på er om jag inte hinner titta in lite senare. Lycka till med julen!

197.



Sista dagen i Santa Monica, sedan bär det av till Santa Barbara igen för att sova och sedan upp igen och åka till San Diego. Man kan fråga sig varför vi åker tillbaka till Santa Barbara egentligen eftersom det blir fram och tillbaka. Ibland tänker man inte så långt, men det vi tänkte då var att åka hem och tvätta, packa om och hämta julklapparna. Vi har hunnit med mycket dessa dagar.

Vi har hunnit leka med en urgullig liten unge som just nu sitter hos Therese och morgon sjunger till Disney låtar. Vi har hunnit åka runt och kollat i Los Angeles och Santa Monica. Första dagen åkte vi i ett kvarter och såg vackra jullysen på hus och olika dekorationer. Vi har varit i Beverly Hills. Vi har vandrat omkring i Santa Monica och på piren och även vandrat runt på tredje och andra gatan i Santa Monica och vandrat runt på shoppingställena. Vi har vandrat runt i El Segundo och varit på en sportaffär. Vi har varit i en affär som säljer Marabou och andra svenska saker som Oboy, grötris och pärlsocker.

Vi har även varit duktiga och sprungit varannan dag ett tag nu. Första gången vi sprang i El Segundo så sprang vi en hel del för långt när vi skulle tillbaka hem, så från en springrunda som bör ta 40-60 minuter tog över två timmar. Det är så det går när man inte är lika uppmärksam på nätterna vart man kom ifrån.

Vi har även varit på bio, Sherlock Holmes 2. Idag ska vi också på bio men en större bio. Det är mycket bus vi hittar på här i Staterna och härligt är det. Mer bus väntas också.

196.



Tomten det är det här jag önskar mig i julklapp.
Smink från MAC, foundation tänker jag då på.
Jeffrey Campbell svarta Lita med spikes.
Gitarr
Pengar för resor och roligheter här i staterna.

Jag skulle gärna få besök från några berörda från Sverige också, det vore trevligt. Annars önskar jag mig lycka och alla andra lycka. Tack tomten.

195.



Ikväll bär det av till Santa Monica, men innan dess så blir det till att dammsuga rummet igen och ut på en springrunda och packa det lilla sista som smink, Gertrud och olika laddare. Sedan några timmar på tåget och framme. Here we come!

194.



Plussigare än pluffs. - Mina nyckelben ser däremot gigantiska ut. Är det därför dem också värker?

Det är nog bara jag som kan dricka en halvliter vatten på långt under en minut och sedan få världens magont. Inte hjälper det heller att jag fortfarande är oerhört törstig. Jag orkar heller inte gå till kiosken på hörnet och köpa nytt vatten heller. Plus att vattnet i kranen smakar klor att det inte går överhuvudtaget att ta en klunk utan att må illa. Jag väljer att ligga är i min säng i full mjukisklädselmundering och frysa med magont i min ensamhet.

(Edit: Ja jag önskar mig en Brita filter)

Jag får längta till imorgon för då åker jag och Therese till Santa Monica, fast jag är väldigt besviken att mitt paket från Sverige inte har kommit än. Får hoppas det har kommit fram när jag kommer hem.

Jag köpte en påse Haribo godis, smakar inte alls som hemma och jag är redan mätt och äcklad efter några bitar. Sorgligt men sant.

193.



När man är ensam hemma och har tråkigt för man har redan sett samma film två gånger (direkt efter varandra) då kan man sminka sig, fixa håret och dansa runt som om man var en stjärna. Det är min dag. Sedan har jag däremot gått till tågstationen och hämtat ut tågbiljetter och därefter busstationen och hämtat ut bussbiljetter. Nu är jag redo för Santa Monica och därefter San Diego. Blir bra det där.

192.



As the writer I am. Som den skrivare jag är så var det här min första tatuering gjord i hemlandet och även om det var en hejdundrans krångel för att få den klar så blev den bra. Kanske ska fylla i den lite senare.
Många vet inte hur man använder sig utav ett semikolon och det vill jag att andra ska lära sig. Använder man sig utav det på fel sätt förstörs texten och det är en konst att hitta rätt.

191.

Louisa skriver:
Hejhej, Omjag inte minns helt fel så har du tagit surfingklassen på SBCC? Jag flyttar till SB nu i vår och har förregistrerat mig till den klassen eftersom att det är någonting jag verkligen vill lära mig. Men jag funderade lite på om du kunde surfa i förväg, eller om du bara började ändå? Och om simtestet man måste göra, var det crawl då? Är inte direkt världens bästa crawlare, så det gör mig lite nervös :p Sen så funderade jag på om alla i kursen är nybörjare eller om det är blandat? Lite många frågor kanske.

Sixten svarar:
Ja jag gick surfingklassen på SBCC.Jag kunde verkligen inte surfa innan jag tog den här klassen, om jag kan det nu är också en fråga, jag kan halvt. Klasserna är ganska stora och det finns både helt nybörjare, halvt nybörjare och även de som kan surfa. Du ska verkligen inte vara nervös för simtestet, jag visste inte ens vad crawl var för något, och ja det är det man måste simma, men det är en bassäng fram och tillbaka. Du har även ingen tidspress så det är bara att ta det lugnt. Han kollar inte på hur du simmar, han kollar att du orkar att simma fram och tillbaka. Det var bara en tjej som inte klarade testet.
Sedan, jag har kanske en våtdräkt till salu.

190.

Hittar ni också pepparkakshus längs gatorna?


189.



Att noppa ögonbrynen ska tydligen inte vara så bra har jag fått veta nu. Så idag har jag varit och "trådat" ögonbrynen, på engelska "threading". Nya saker får man lära sig ganska ofta. De använder trådar som de snurrar runt nära huden och drar snabbt bort håret. Det gör lite ont men det går snabbt och är effektivt. Därefter färgade jag även ögonbrynen, en liten nyans mörkare, syns inte allt för mycket. Det jag ska göra nu är helt enkelt att låta det som är noppat tidigare växa ut så att jag ska gå tillbaka dit och få ögonbrynen perfekta. Inte nog med detta var det väldigt billigt, dvs 16 dollar. Inte allt för farligt.

188.



Den här meningen säger mer än tusen ord och jag har nog inte riktigt visat hur tatueringen blev när den nu är helt läkt. Men här är den. Känner jag mig rätt, så kommer det en till snart, men jag gillar små tatueringar och det är vad det kommer att bli, väljer mellan två olika saker, men lutar mer mot en sak. Det visar sig lite senare.

Det är ett halsband där också i bilden.

187.



Ja det är alltså såhär det kommer att kännas i morgon när Sofia och Anna har åkt. Jag har haft så tråkigt att jag har städat och möblerat om. Det som är kvar att möblera är sidan där de sover. Jag vill inte flytta deras grejer innan de är klar så det får väntas lite. Och jag vill nog helst inte möblera om där borta alls, för då blir det så klart att dem flyttar. Jag har fått det mysigt i min lilla hörna i alla fall.

186.



I fredags var det min pre-birthday och tjejerna hade fixat och donat allt för mig. De hade pyntat, bakat tårta, lagat tacos, köpt fika. Så vi klädde upp oss och firade kvällen som om det var min verkliga födelsedag.
I cocktail/prom anda firade vi helt enkelt dagen och jag fick ett väldigt vackert halsband som ni ser där uppe på bilden och de hade köpt likadana till sig själva och detta är alltså våra vänner-halsband.
Tårögd ja det blir man. Så vackert!

185.



Imorgon är helt sista dagen och sedan är det jullov. Nog för att jag inprincip haft jullov nu en vecka, men imorgon är det den sista och enda final examen jag kommer ha denna termin, den här veckan. Så imorgon är det checkup på sjukhuset, sedan till skolan och skriva examen. Men hur svår kan den vara när man får ha böckerna och slå upp i? Men bara för att jag är duktig tar jag och pluggar lite idag.

184.



Earcuffen uppe i vänster finns på DIEM alltså diemsmycken.se för er lyckliga i Sverige.
Skorna är från Jeffrey Campbell, det kan ni allt söka upp själva.
Nastygal är en av mina favorit internetsajter och Forever21 är en klar motståndare till H&M.

Detta är vad jag vill ha på julafton som jag ska fira i San Diego, här i Kalifornien. Det jag behöver är dock klänningen, resten har jag inprincip, okej inte skorna, men ett par andra sjukt snygga Jeffrey Campbell skor har jag.

183.



Den här lilla (läs: stora) söta katten var jag rädd för i början mest på grund av loppor. Men nu när den är fri från loppor kan jag gosa och gosa. Så nu är vi vänner och han gillar att ligga i mitt knä och mysa som världens sötaste baby. Jag kommer inte bli helt ensam, jag kommer ha Teddy!

182.



Även om den här är gammal så kommer jag att gå runt och sjunga på den här när mina rumskamrater har åkt iväg på resa med sina föräldrar och släktingar. I miss LONELY!

Sedan kommer de inte ens bo här nästa termin utan då kommer jag att få två nya vänner, hoppas dem är lika bra som dem jag har nu, fast det är tveksamt att dem är.

Det klickade allt riktigt bra redan på en gång och vi umgås verkligen dygnet runt. Summan av kardemumman, det kommer bli rätt tomt utan dem.

181.



Jag ska ta och posta paket till lilla familjen Hjalmarsson. Alla får inte klappar från USA men de flesta. God Jul på er där hemma! Hittar jag nå mer så kommer det sen.

180.



Jag har glömt att berätta om Thanksgiving och Black Friday.
Thanksgiving firades hos Grace familj och hurujedamig vad trevligt det var. Som julafton med mat och familj, fast utan klappar och Kalle Anka. Vi åkte till Ojai runt elva och fick se hennes high school där de även spelat in Easy A för er som sett den filmen. Där gick vi och sa "Ohh BURN" och skrattade, första gången vi såg ett riktigt high school här i Amerika, ganska sent ja. Men man kan inte göra allt på en gång. Sedan hem till Grace och hjälpa till med maten och träffa familjen.

Maten är lite annorlunda och mycket sötare än vad jag är van vid. Ungstekta sötpotatisar insmorda i brunsocker och annat grejs, som toppen på moset smälta marshsmallows. Intressant men inte min smak direkt. Sedan fick vi prova på en riktig turkey och cranberriesås. Min favorit på borde var potatismoset och såsen.
Efterrät bjöds på pecannötspaj, någon bärpaj och pumpapaj. Söt var det här, ät en skopa socker bara.

Vi stannade till sent på kvällen och spelade "laddade frågor" och umgicks med de andra och fick prata engelska en hel dag. Det behövs när man bor i lilla Sverige.

Thanksgiving var riktigt trevligt må jag säga.

Black Friday var inget för mig, man fick höra om folk som blev nedtrampade, men när vi var ute var det inte så mycket folk och rean var inte så galen som man hade fått hört att den skulle vara.

179.

Vad ledsen jag blev. Jag trodde mitt jullov skulle börja nu ikväll, men nej den börjar nästa vecka. Anledning, jag har visst en final exam i fotografi. Även om det är öppen bok och saker vi haft test på flera gånger så får jag ta och plugga lite varje dag inför den. Men det är ju som lov det med.

178.



För er i Sverige börjar julkalendern och jag får nöja mig med att se på två som min kära rumskamrat har "När karusellerna sover" och "Trolltider". Eller så njuter jag av små klipp från gamla kalendrar.

177.


Modell: Anna Thorén
Fotograf: Jag såklart!

Även hösten har kommit till USA och Kalifornien, mysigt värre.