141.



Nu inkommer första helgen där jag inte har en hög med läxor, vad skönt det känns. Om det inte kommer en hög från engelskan imorgon. Helgen ska tillbringas att kurera sig och ta det lugnt med fina människor. Inget IV (Isla Vista) för mig och bara film och godsaker är planerat. Sådant behövs det med efter alla resor.

- Om du fick välja vad du ville, vart skulle du åka då?
- Santa Barbara. Jag vill vara här.

Den konversationen visar verkligen hur vi känner här.

140.



Yes I am alive, even if Im sick. Livet är så underbart här att det inte finns någon tid till att skriva. I helgen har jag varit i LA!

Jag vet bilden är jättedålig, men vädret var inte hundra, men att få se allt som man sett på film har varit en helt underbar grej. Det kom som en våg att vi faktiskt befinner oss i USA, våra drömmars land. Fast efter en helg i LA har jag kommit fram till att jag valde mycket rätt med att välja Santa Barbara. Här kan man gå till allt och det är den vackraste staden jag någonsin sett. I LA måste man verkligen ha bil för att ta sig någonstans, en tur på 20 minuter för bil tar ungefär två timmar med kollektivtrafik. Nästa gång har vi körkort och bil.

139.

Sedan sist har jag hunnit vara på sjukhuset, blivit bandagerad och levt rövare.
Vi har firat Therese som fyllt 19, med en dundrans partaj med pinjata och tacos.
Jag har fått min första progress raport och ligger på A i allt jag fått ett papper i.
Jag har badat med sälar idag och är tillbaka på min bräda trotts att jag inte fick hoppa upp på den förrän torsdags för min lärare. Jag vill inte ha någon absent och surfa är så kul. Fast idag paddlade vi bara runt bland sälar.
Jag har även ja vad har jag mer gjort, shoppat, sovit och jag helt enkelt trivts så bra här så det är galet.
Jag har även hunnit lämna in flera uppsatser och ska nu återgå till en annan uppsats.

138.





Här är det jag och Mimmi och jag och Musse som gäller!

137.



Idag kom Annas kompis Klara hit och med sig hade hon lite mer än ett kilo svenskt lösgodis till mig. Jag är i himmelriket.
Fast jag får sitta och skriva en uppsats natten igenom så har jag nu mitt favoritgodis i påsar och smaskar gott. På schemat står det även att det ska bli ett riktigt dundrans oväder. De har gått ut och varnat om thunderstorm och floodings, alltså åskoväder och översvämningar. Fast det ser rätt fint ut och varmt är det så det kommer nog precis när vi ska ta oss till skolan imorgon på morgonen.

Nu vidare mot uppsatsen och godiset!

136.



Allt är inte en dans på rosor här i drömmarnas land, även om jag mår väldigt bra här i landet där allt kan hända. Surfing idag och det må vara min roligaste lektion, men även farligaste. I en våg där flera är samtidigt är ett av de farligaste som kan hända. Titta över vänster axel och det går bra. Men när vågen går mot sitt slut hur gör man lättast för att inte ramla och slå halv ihjäl sig är frågan. Idag var det min tur att skada sig.

Vågen tog slut mot stranden och jag hade precis innan tappat kontrollen över min bräda och ramlar med huvudet rakt ned i stranden, rullar runt något varv och brädor flyger på mig, flera vågor kommer och jag ligger där i vattnet mot botten och hulkar saltvatten. Nacken värker och huvudet är fullt av sand, men det är inte så farligt, bara att ta tag i brädan igen och paddla ut för att ta nästa våg. Även om rädslan finns där att något ska gå snett är det bara att försöka igen. Trotts att nacken värkte/värker är det bara att bita i äpplet och glädja sig åt att jag har surfing på torsdag igen, då ska jag lyckas stå upp.

Men det är inte nog med detta. Något fruktansvärt konstigt har hänt min fot. I dagar har jag nu haft lite ont i foten när jag går, men idag har det gått snett, foten gör förbannat ont. Jag har ingen som helst aning vad jag har gjort, så jag går nu alltså med bandage. Det är inte en stukning i fotleden, utan vid tårna och mitt i foten. Knepigt och konstigt, men livet är trotts detta underbart.

135.



Vi var iväg till Ventura och gick runt på ett stort mall med massa butiker där det är billigare kläder trotts märken. Det sjönk ner en hel del kläder i mina kassar och tre par skor, trotts denna hög av nya prylar säger kontot nästan bara minus två tusen kronor. För den mängden är det inte speciellt mycket tror jag. Ett par Reebook runtone, två par Converse, en klänning, ett par leggins, ett vanligt vitt linne, en kjol, en skinnväst, en Tommy Hilfigher tröja och ett par Adidas shorts.

Efter shoppingturen tog vi taxi till bussen som dock hade åkt och vi missade den med fem minuter, alltså den gick en halvtimme för tidigt. Vi som snällt stod där ute och väntade och sedan kommer en vakt och ber oss att komma in i vänthallen för att det inte är säkert att stå där ute. Lydiga flickor går vi in och väntar och sedan får vi veta detta att bussen har åkt. Vi hade två alternativ, vänta till nästa buss och få gå ute och gå på gatorna i några timmar för att dem skulle stänga vänthallen (fortfarande farligt att gå ute). Andra alternativet var att ta och byta in biljetterna till tågbiljetter istället, vi valde det senaste alternativet, även om det var några dollar dyrare. Bättre dyrt än farligt.

Dock var denna karl som satt vid tågluckan en av de segaste männen jag någonsin har stött på, en stressad Sara blev inte glad när han inte förstod att Therese nummer var Therese nummer, eller när han var tvungen att skriva allas namn med ett finger på tangentbordet, segaste mannen i världshistorien. Tur var hann vi med tåget och kom hem till slut. Lyckliga och glada gick vi hem med en hel del nytt och lekte med ägg och kylskåpspoesi.

134.

Den där killen vi var ut med häromveckan visade sig inte vara något kap direkt. Trotts att vi hade en trevlig stund har vi nu fått veta att vi inte ska umgås med honom igen. Han är alltså inte riktigt säker. Det kom nämligen till vår vetskap av killarna i huset att denna man är känd för att följa efter tjejer och bli lite för besatt. Detta har tydligen även stått i tidningen och männen i vårt hus har nu sagt att vi inte får umgås med honom. Vi tar våra mäns ord och håller oss undan från honom.
Vi har det bra här vi tre tjejer med 16(?) killar.

133.

Det är fredagskväll och jag sitter med läxor och längtar till imorgon. Imorgon då ska vi åka till Oxnard till ett outlet och shoppa sönder oss lite. Underbart och jag är så hoppingkliande i fingrarna!

132.

Jag kom på något jag inte har berättat för er än. I tisdags på surfingen så såg vi, vänta på det... DELFINER!
Efter att de hade simmat förbi gick vi ned i vattnet och lärde oss att paddla.
Idag hade vi också surfing men idag fick vi öva på att fånga vågor, att jag älska det är ingen fråga men farligt är det. Vi var flera i samma våg och alla ramlade av brädan i samma veva. Anna min goda rumskompis fick en bräda i huvudet och detta skapade blod och jack i huvudet, men hon mår bra. Men hör ni föräldrar det är inte jag som skadade mig först, även om jag nu stukade tårna första lektionen lite. Men det är borta, för Anna kom det blod stackarn.

Surfing är för övrigt min favoritlektion på hela veckorna.

131.

Det är bara 16 grader här idag och klockan är sju på morgonen, det ska bli runt 30 grader lite senare. SÅ dilemmat är hur ska jag klä mig, frysa nu eller svettas sen, det är frågan i The Golden State.

130.

Jag HATAR dessa husdjur vi har; loppor.
Jag fullkomligt hatar dem, det är det vidrigaste jag varit med om och de skapar en sådan vrede inuti mig att det är svårt att kontrollera min ilska. Inte nog med alla dessa loppbett, de flesta har istället för att vara super irriterande och panik kliandes så har de övergått till vita ärr. Fint här sitter jag med fötterna fulla av vita ärr och röda bett. Jag önskar jag fick bo i ett loppfritt hem, men man kan inte få allt här i livet.
Så jag ser istället fram emot att Annas kompis kommer om någon vecka med en stor fet svenskt lösgodis påse till mig.
Jag ser fram emot lördag då vi ska till ett outlet och shoppa galet.
Jag ser fram emot Thess födelsedag.
Jag ser fram emot LA.
Och jag ler åt hur underbart det är i Santa Barbara, hur svårt det skulle vara att flytta härifrån om det inte vore för att mina vänner befinner sig i Sverige.

129.


Självporträtt för fotografin.


Idag har jag varit ute och surfat! Okej jag har inte stått på surfingbrädan ute på vattnet, men jag har paddlat runt och övat upp sköldpaddsmovsen som man ska göra när det kommer stora vågor. Man ska vrida sig i vattnet med surfingbrädan över sig igenom vågen, sedan ska man vrida sig tillbaka och upp på brädan och fortsätta paddla. Jag kommer nog behöva köpa mig någon slags simglasögon om jag ska lyckas med detta. Det gick ändå hyfsat bra.

Idag har jag bara surfing på schemat så tisdagar är min riktigt pluggar dag, fast med en trött kropp och sjukdom cirkulerandes i blodsystemet har detta inte gått riktigt bra, för jag somnade på böckerna. Men tiden finns och det är bara att fortsätta plugga.

128.



Jag är beroende!

127.

Idag är det Labor day här, vilket betyder att skolan och nästan allt är stängt. Skönt, en långhelg.

Igår var en dag vi inte riktigt var beredda på. Det kom en kille till vårt hus och gick runt, han skulle möta sin kompis där men han var inte hemma. Efter en stund bjöd han då ut mig, Anna och Sofia på en kaffe eller icetea. Det var en trevlig liten upplevelse. Efter denna lilla icetea och kaffe gick vi ned till harbor och pieren och hyrde en cykel där fyra kunde trampa, vi cyklade runt där och jag levde personlig ringklocka och Sofia och den här killen levde styrmän. Inte nog med detta betalade han hela faderullan, på riktigt gentleman vis.

En fyrtrubbeldejt eller vad han nu sa att det blev. Med puss på kinden när han lämnade oss hemma i vårt lopphus. Under tiden har vår landlord bombat vårt rum igen för att ta bort dessa äckliga loppor som hoppar runt.



Sofia och Anna på ett litet mysigt café.



Caffelatte?



>Grabben och Sofia i fram på cykeln.



Cyckelkaos.



Konst ute vid havet.



Visst har vi det vackert här?

126.

Long time now. Underbar vecka fast stressig med skolarbeten över öronen. Jag bestämde mig för att hoppa av psykologin och ta den nästa termin för att kunna få ett bättre betyg eftersom jag då är mer inne i engelskan. En bra idé tycker jag, vilket även gör att jag får mer tid tid att leva och andas och få bra betyg här.

Igår var det bio utomhus på pieren, Grease. Vi var ett gäng som tog lite filtar, fika och sällskap och myste.

Idag är det bakad potatis och brownie kväll och snart ska vi vidare ut på lite roligheter bland andra människor. Livet är bra underbart.