31.

Ett litet extra utdrag från projektet, inte hela kapitlet och vad som händer därefter och däremellan och allt får ni vänta tills bokaffärer pryds av denna skapelse, när den är klar.


Drömmar från ett fik

Ett café, en bok och en tekopp. Hon ser människor som håller handen, som pussas, en man som smeker en kvinnas kind, en flicka som torkar en annans flickas tårar, olika män i kostymer, kaffekoppar, chokladtårtor, morotska kor, bullar, pajer och wienerbröd. Visst vill hon smaka, men hon nöjer sig med sitt te och att se andra njuta, hon låtsas att hon är en av de som går därifrån leende. Stella kommer dit oftare nu, för att andas annan luft än skogen, annan luft än rummet, stängda dörrar och hon kan vara här, komma hem och säga att hon åt ute, för att tiden passar in.
En pojke, man, muskulös, vacker, betonade kindben, axlar mjuka och starka. Hon beundrar honom på håll, hon sneglar och önskar att hon vågade prata med honom, eller kanske våga möta hans blick, fånga upp den och blanda den med telepati. Fast hon vågar inte, hon gömmer sig, går därifrån och leker med tanken att han följer efter.
I drömmen möter hon honom, på nätterna fantiserar hon, när hon är ensam kan hon måla hans kindben och axlar innanför ögonlocken. Stella önskar, hon tänker och låtsas att han ligger bredvid, håller hennes hand, smeker hennes kind, håller om henne, viskar ord som sätter sig i hennes hud. Det ilar i henne när hon tänker på hur hans fingrar skulle fingra lätt nerför hennes nacke och rygg, längs hennes ryggkotor och dra lätta ringar runt skulderbladen. Han skulle aldrig hetsa henne, han skulle aldrig få henne att göra något hon inte vill, han skulle bry sig.
Stella sitter oftare inne på fiket nu, i hopp om att han kommer in genom dörren, viftar bort sin korta lugg och sveper blicken över rummet. Hon vill se honom gå mot disken, hon vill se hur han tittar på menyn en stund för att alltid välja samma sak, svart kaffe och ibland även ett wienerbröd, beroende på om han är ensam eller med andra. Idag har han sällskap med en annan man, längre, smalare, attraktiv men inte som honom, en att fästa blicken på men inte en att drömma om. Svart kaffe och wienerbröd, den andra väljer morotskaka och latte. De sätter sig i båset nära Stella. Hon sneglar på honom över matematikboken, låtsas fundera på ett tal för att kunna vila blicken på honom. Bitar av wienerbrödet fastnar på hans överläpp, i hans mungipa, han äter sakta, ber om påtår. Hon vill dra lätt över hans läppar och borsta bort smulorna i hans mungipor.

 


Kommentarer
» J

Du är en potentiell skrivare Sara :) Jag gillar dina texter, de berör och gör intryck. <3

2011-05-07 // 18:08:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback